20 Ekim 2012 Cumartesi

Riboflavin ( vitamin B 2 )


Riboflavin,süt peynir suyundan izole edilmiştir. Riboflavin, enerji üretimi, enzim fonksiyonu, normal yağ asidi ve aminoasit sentezi için önemlidir . Flavin adenin dinükleotid ( FAD ) ve riboflavin 5 fosfatın yapısında bulunur. Riboflavin ayrıca yağ metabolizmasında önemli bir rol oynar görünmektedir.

karaciğer, böbrekler ve kalpte depolanır.

Riboflavin eksikliği genellikle diğer B kompleks vitaminleri eksiklikleri ile ilişkilidir;. Izole Riboflavin eksikliği nadirdir

Diyet Riboflavin
Süt ve süt ürünleri nde çok bulunur. Diğer yaygın besin kaynakları tahıl, et, ve koyu yeşil sebzeler (örneğin, ıspanak, kuşkonmaz ve brokoli) içerir. Riboflavin eksikliği bu riboflavin açısından zengin gıdalar yetersiz alındığında oluşabilir.

Riboflavin Bir flavin-protein kompleksi olarak kan dolaşımına taşınır.

Eksikliğinde ağız köşesinde stomatit, burun ve ağız kenarında seberoik dermatit, fotofobi, korneada damarlanma artışı olur.
Kırmızı, kaşıntılı gözler
Gece körlüğü
Katarakt
Migren
Periferik nöropati
anemi (demir emilimini girişime sekonder)
Yorgunluk
Malignite (özofagus ve servikal displazi)

Diğer bulgulardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder